Dineren in kampen: Genieten van een Heerlijk Avondmaal

kampen, een stad vol geschiedenis en cultuur, biedt een schat aan culinaire ervaringen. Of je nu op zoek bent naar een romantisch diner voor twee, een gezellige maaltijd met vrienden of een gastronomische ontdekkingstocht, kampen heeft het allemaal. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste plekken om te dineren in kampen, zodat je avond uit gegarandeerd een succes wordt.

1. De Meesterproef

Gelegen in het industriële Honigcomplex, is De Meesterproef een unieke locatie waar je kunt genieten van ambachtelijke gerechten bereid met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het restaurant heeft een robuuste, industriële uitstraling die perfect past bij de moderne keuken.

Aanbevolen Gerechten

  • Gerookte Ribeye: Perfect gegaard en geserveerd met seizoensgroenten.
  • Gegrilde Zeebaars: Een lichte en smaakvolle optie, vergezeld van een frisse salade.
  • Tarte Tatin: Een heerlijke afsluiting van de maaltijd met gekarameliseerde appel op een knapperige korst.

Locatie

De Meesterproef bevindt zich aan de Waalbandijk in het Honigcomplex. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Waal en biedt een ontspannen sfeer voor een bijzonder diner.

2. Bistro Flores

Bistro Flores is een charmant en intiem restaurant dat bekend staat om zijn voortreffelijke service en verfijnde gerechten. De menukaart wisselt regelmatig en is geïnspireerd door de Franse keuken, met een moderne twist.

Aanbevolen Gerechten

  • Coquilles met Boter en Knoflook: Delicate coquilles perfect gebakken en op smaak gebracht.
  • Eendenborst met Sinaasappelglazuur: Sappige eendenborst geserveerd met een heerlijke sinaasappelglazuur.
  • Crème Brûlée: Klassiek Frans dessert met een knapperig suikerlaagje en romige vulling.

Locatie

Bistro Flores ligt aan de Kelfkensbos, dichtbij het centrum van kampen. Het restaurant heeft zowel binnen zitplaatsen als een gezellig terras voor de warmere avonden.

3. Restaurant Vesters

Restaurant Vesters biedt een culinaire ervaring van hoog niveau met een focus op biologische en duurzame ingrediënten. Het menu verandert regelmatig en is samengesteld op basis van wat er op dat moment beschikbaar is van lokale boeren en leveranciers.

Aanbevolen Gerechten

  • Ravioli van Seizoensgroenten: Huisgemaakte ravioli gevuld met verse, lokale groenten.
  • Wildzwijn Stoofpot: Een rijk en hartig gerecht perfect voor de koudere maanden.
  • Chocoladefondant: Een decadent dessert met vloeiende chocoladevulling.

Locatie

Restaurant Vesters bevindt zich aan de Groesbeekseweg en biedt een warme en uitnodigende sfeer. Het restaurant is ideaal voor een speciale gelegenheid of een intiem diner.

4. De Nieuwe Winkel

De Nieuwe Winkel is een innovatief restaurant dat bekend staat om zijn plantaardige gerechten en duurzame benadering. Chef-kok Emile van der Staak creëert hier bijzondere gerechten met ingrediënten uit hun eigen voedselbos.

Aanbevolen Gerechten

  • Plantaardige Proeverij: Een selectie van kleine, creatieve gerechten die samen een complete maaltijd vormen.
  • Fermentatie Experimenteel: Gerechten waarin fermentatie centraal staat, voor een unieke smaakervaring.
  • Seizoensdesserts: Wisselende desserts die altijd verrassend en heerlijk zijn.

Locatie

De Nieuwe Winkel ligt aan de Hertogstraat en heeft een minimalistisch maar sfeervol interieur. Het restaurant biedt een unieke eetervaring die je nergens anders zult vinden.

5. MANNA

MANNA is een eigentijds hotel en restaurant dat bekend staat om zijn internationale keuken en stijlvolle setting. Het menu biedt een breed scala aan gerechten, van sushi tot steak, en alles daartussenin.

Aanbevolen Gerechten

  • Sushi Platter: Vers bereide sushi met een mix van vis, groente en rijst.
  • Surf & Turf: Een combinatie van malse biefstuk en sappige garnalen.
  • Lemon Meringue Pie: Een verfrissend dessert met een knapperige meringue topping.

Locatie

MANNA bevindt zich aan de Oranjesingel en is gemakkelijk bereikbaar vanuit het centrum van kampen. Het restaurant heeft een chique en moderne uitstraling en is perfect voor een avondje uit.

6. De Waagh

Gevestigd in een historisch gebouw op de Grote Markt, combineert De Waagh een rijke geschiedenis met een moderne keuken. Het restaurant biedt een breed scala aan gerechten, van klassieke Nederlandse tot internationale smaken.

Aanbevolen Gerechten

  • Hollandse Biefstuk: Klassieke biefstuk geserveerd met seizoensgroenten en frites.
  • Zalmfilet met Kruidenkorst: Een lichte en smaakvolle optie, perfect bereid.
  • Appeltaart: Traditioneel Nederlands dessert met een krokante korst en sappige vulling.

Locatie

De Waagh ligt op de Grote Markt en biedt een prachtig uitzicht op het historische stadscentrum. Het restaurant heeft zowel binnen zitplaatsen als een groot terras voor de warmere maanden.

7. Vesting Lounge

Vesting Lounge is een trendy restaurant en cocktailbar die bekend staat om zijn verfijnde gerechten en creatieve dranken. Het menu biedt een mix van traditionele en moderne gerechten, perfect voor een avond uit.

Aanbevolen Gerechten

  • Tartaar van Tonijn: Verse tonijn tartaar met een Aziatische twist.
  • Ribeye Steak: Perfect gegrilde ribeye geserveerd met chimichurri saus.
  • Mojito Cheesecake: Een verfrissend dessert geïnspireerd door de klassieke cocktail.

Locatie

Vesting Lounge ligt aan de Kronenburgerpark, een van de mooiste parken van kampen. Het restaurant heeft een hippe en moderne inrichting, ideaal voor een avondje uit met vrienden.

Specifieke Tips voor Dineren in kampen

Reserveren

Vooral in het weekend en tijdens speciale gelegenheden is het raadzaam om van tevoren te reserveren, vooral bij populaire restaurants zoals De Meesterproef en Bistro Flores.

Dieetwensen

Veel restaurants in kampen bieden opties voor verschillende dieetwensen, zoals veganistische, glutenvrije of lactosevrije gerechten. Vraag gerust naar de mogelijkheden bij het personeel.

Lokale Specialiteiten

Probeer bij je diner ook eens lokale specialiteiten. kampen heeft veel te bieden op het gebied van streekproducten en ambachtelijke lekkernijen.

Terrasweer

Bij mooi weer is het heerlijk om buiten op een terras te dineren. Veel restaurants hebben gezellige terrassen waar je kunt genieten van de avondzon en de levendige sfeer van de stad.

Conclusie

Dineren in kampen is een culinaire reis die je niet wilt missen. De stad biedt een breed scala aan eetgelegenheden, van intieme bistro’s en trendy restaurants tot historische locaties en innovatieve keukens. Of je nu op zoek bent naar een romantisch diner voor twee, een gezellige avond met vrienden of een gastronomische ervaring, kampen heeft voor ieder wat wils.

Verken onderwerpen

Ben je benieuwd hoe lokale reclame jouw bedrijf kan laten bloeien?

Laten we samen aan de slag gaan en de mogelijkheden ontdekken om jouw bedrijf lokaal in de schijnwerpers te zetten.

Gerelateerde artikelen