Lunchen in kampen: Genieten van een Heerlijke Middagmaaltijd

kampen, de oudste stad van Nederland, heeft een bruisende eetcultuur met talloze lunchgelegenheden waar je kunt genieten van heerlijke gerechten. Of je nu op zoek bent naar een gezellige brasserie, een hippe lunchroom of een terras met prachtig uitzicht, kampen heeft het allemaal. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste plekken om te lunchen in kampen, zodat je je middag optimaal kunt benutten.

1. De Blonde Pater

De Blonde Pater is een begrip in kampen en staat bekend om zijn uitgebreide lunchkaart en gezellige sfeer. Dit café-restaurant biedt een breed scala aan gerechten, van lichte salades tot stevige broodjes.

Aanbevolen Lunchopties

  • Clubsandwich De Blonde Pater: Een rijkelijk belegde clubsandwich met kip, spek, sla en tomaat.
  • Huisgemaakte Soepen: Dagelijks wisselende soepen, geserveerd met vers brood.
  • Salade Geitenkaas: Een frisse salade met zachte geitenkaas, walnoten en honing.

Locatie

De Blonde Pater ligt aan de Hertogstraat en heeft zowel binnen als buiten op het terras voldoende zitplaatsen. Het is een populaire plek, dus reserveren kan handig zijn.

2. Bairro Alto

Bairro Alto brengt een stukje Portugal naar kampen en biedt een sfeervolle omgeving voor een ontspannen lunch. Het menu is geïnspireerd door de Portugese keuken en biedt veel lekkernijen.

Aanbevolen Lunchopties

  • Pasteis de Bacalhau: Portugese viskoekjes gemaakt van kabeljauw, perfect als voorgerecht of lichte lunch.
  • Sandwich Lisboa: Een rijkelijk belegd broodje met chorizo, kaas en geroosterde paprika.
  • Salade Algarve: Een frisse salade met sinaasappel, vijgen en amandelen.

Locatie

Bairro Alto bevindt zich aan de Van Welderenstraat, midden in het centrum van kampen. Het café heeft een warme en uitnodigende sfeer, ideaal voor een gezellige lunch.

3. Down Town

Down Town is een trendy lunchroom die bekend staat om zijn moderne en creatieve gerechten. De hippe inrichting en relaxte vibe maken het een favoriete plek onder jongeren en studenten.

Aanbevolen Lunchopties

  • Acai Bowl: Een gezonde en kleurrijke smoothie bowl van acai-bessen, vers fruit en granola.
  • Bananenbrood met Noten: Heerlijk zoet bananenbrood, perfect voor bij de koffie.
  • Eggs Benedict: Traditionele Eggs Benedict met een twist, geserveerd met zalm of spek.

Locatie

Down Town ligt aan de Houtstraat, vlakbij het centrum. Het café biedt gratis Wi-Fi en comfortabele zitplaatsen, ideaal voor een werklunch of een gezellig samenzijn.

4. Tati

Tati is een veganistisch café dat bekend staat om zijn gezonde en smaakvolle gerechten. Het is de perfecte plek voor wie bewust wil eten zonder concessies te doen aan smaak.

Aanbevolen Lunchopties

  • Vegan Wraps: Gezonde wraps gevuld met hummus, falafel en verse groenten.
  • Quinoa Salade: Een voedzame salade met quinoa, avocado, kikkererwten en een frisse dressing.
  • Pompoensoep: Romige pompoensoep geserveerd met vers gebakken brood.

Locatie

Tati ligt aan de Daalseweg en biedt een rustige omgeving om te genieten van een ontspannen lunch. De vriendelijke service en het knusse interieur maken het een geliefde plek onder locals.

5. Fika

Fika, geïnspireerd door de Zweedse koffiecultuur, biedt een serene omgeving voor een rustige lunch. Hier kun je genieten van eenvoudige maar heerlijke gerechten.

Aanbevolen Lunchopties

  • Kanelbullar: Zweedse kaneelbroodjes die uitstekend smaken bij een kopje koffie.
  • Smörgås: Een open sandwich met gerookte zalm, avocado en dille.
  • Yoghurt met Muesli: Een lichte en frisse optie voor een gezonde lunch.

Locatie

Fika is gelegen aan de Lange Hezelstraat, een charmante straat vol boetiekjes en winkels. Het is een geweldige plek om even bij te komen na een ochtendje shoppen.

6. Smaakrijk

Smaakrijk is gespecialiseerd in biologische en lokale producten en biedt een gezellige sfeer voor een verantwoorde lunch. Het menu is uitgebreid en wisselt regelmatig, afhankelijk van de seizoensgebonden ingrediënten.

Aanbevolen Lunchopties

  • Biologisch Brood: Vers gebakken brood met diverse huisgemaakte smeersels en toppings.
  • Omelet met Seizoensgroenten: Een voedzame omelet bereid met verse, lokale groenten.
  • Havermout Pap: Een warme kom havermout met appel, kaneel en noten.

Locatie

Smaakrijk bevindt zich aan de Grotestraat en is goed bereikbaar vanuit het centrum. Het café biedt een ontspannen sfeer en is een perfecte plek om tot rust te komen.

7. Café de Plak

Café de Plak is al jarenlang een favoriet onder de inwoners van kampen en biedt een informele en gezellige sfeer. Het café staat bekend om zijn betaalbare en smakelijke gerechten.

Aanbevolen Lunchopties

  • Kaasgehakt: De beroemde kaasgehakt van Café de Plak, een vegetarisch gerecht dat je niet mag missen.
  • Dagsoep: Huisgemaakte soep geserveerd met vers brood.
  • Pannenkoeken: Stevige pannenkoeken met verschillende zoete en hartige toppings.

Locatie

Café de Plak ligt aan de Bloemerstraat en heeft een groot terras waar je bij mooi weer kunt genieten van je lunch. Het is een ongedwongen plek waar je je meteen thuis voelt.

Specifieke Tips voor Lunchen in kampen

Reserveren

Vooral in het weekend en tijdens lunchtijd kan het druk zijn bij populaire lunchplekken. Het is aan te raden om van tevoren te reserveren om zeker te zijn van een plekje.

Dieetwensen

Veel lunchrooms in kampen bieden opties voor verschillende dieetwensen, zoals veganistische, glutenvrije of lactosevrije gerechten. Vraag gerust naar de mogelijkheden bij het personeel.

Lokale Specialiteiten

Probeer bij je lunch ook eens lokale specialiteiten. kampen heeft veel te bieden op het gebied van streekproducten en ambachtelijke lekkernijen.

Terrasweer

Bij mooi weer is het heerlijk om buiten op een terras te lunchen. Veel lunchrooms hebben gezellige terrassen waar je kunt genieten van de zon en de levendige sfeer van de stad.

Conclusie

Lunchen in kampen is een culinaire ervaring die je niet wilt missen. De stad biedt een breed scala aan lunchopties, van hippe lunchrooms en gezellige brasserieën tot gezonde vegan cafés en sfeervolle terrassen. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap of een uitgebreide maaltijd, er is altijd wel een plekje te vinden dat perfect bij jouw smaak en wensen past.

Verken onderwerpen

Ben je benieuwd hoe lokale reclame jouw bedrijf kan laten bloeien?

Laten we samen aan de slag gaan en de mogelijkheden ontdekken om jouw bedrijf lokaal in de schijnwerpers te zetten.

Gerelateerde artikelen