Ontbijten in kampen: De Beste Plekken om je Dag te Beginnen

kampen, de oudste stad van Nederland, is niet alleen rijk aan geschiedenis en cultuur, maar ook aan geweldige eetgelegenheden. Of je nu de stad bezoekt als toerist of een local bent die op zoek is naar een nieuwe favoriete plek, er zijn tal van heerlijke ontbijtopties beschikbaar. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste plekken om te ontbijten in kampen, zodat je je dag goed kunt beginnen.

1. Bairro Alto

Bairro Alto, gelegen in het hart van kampen, is een sfeervolle plek geïnspireerd door de Portugese keuken. Dit café staat bekend om zijn gezellige ambiance en heerlijke gerechten.

Aanbevolen Ontbijtopties

  • Pastel de Nata: Een traditioneel Portugees gebakje dat perfect is bij een kopje koffie.
  • Avocado Toast: Met verse avocado, feta en tomaat op knapperig brood.
  • Smoothie Bowl: Een gezonde en kleurrijke optie met vers fruit en granola.

Locatie

Bairro Alto ligt aan de Van Welderenstraat en is gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum. Het is de ideale plek voor een rustig ontbijt of een zakelijke ochtendvergadering.

2. Tati

Tati is een veganistisch café waar je kunt genieten van gezonde en heerlijke ontbijtopties. Het café heeft een ontspannen sfeer en ligt aan de rand van het Valkhofpark.

Aanbevolen Ontbijtopties

  • Vegan Pancakes: Luchtige pannenkoeken geserveerd met vers fruit en ahornsiroop.
  • Chia Pudding: Een voedzame keuze met chiazaad, kokosmelk en fruit.
  • Tofu Scramble: Een hartig ontbijt met roerei van tofu, spinazie en tomaat.

Locatie

Tati bevindt zich aan de Daalseweg en is gemakkelijk bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Het is de perfecte plek voor een gezond en duurzaam ontbijt.

3. Down Town

Down Town is een trendy café dat zich richt op moderne en creatieve gerechten. Het is een populaire plek onder studenten en jonge professionals.

Aanbevolen Ontbijtopties

  • Acai Bowl: Een verfrissende smoothie bowl van acai-bessen, gegarneerd met vers fruit en granola.
  • Bananenbrood: Huisgemaakt en heerlijk zoet, perfect voor bij de koffie.
  • Eggs Benedict: Traditionele Eggs Benedict met een twist, geserveerd met zalm of spek.

Locatie

Down Town ligt aan de Houtstraat, midden in het centrum van kampen. Het café heeft een hippe inrichting en biedt gratis Wi-Fi, ideaal voor een productieve ochtend.

4. Fika

Fika is geïnspireerd door de Zweedse koffiecultuur en biedt een rustige plek om te genieten van een ontbijt. Het interieur is minimalistisch en gezellig, waardoor het een fijne plek is om de dag te beginnen.

Aanbevolen Ontbijtopties

  • Kanelbullar: Zweedse kaneelbroodjes die heerlijk smaken bij een kopje koffie.
  • Smörgås: Een open sandwich met gerookte zalm, avocado en dille.
  • Yoghurt met Muesli: Een eenvoudige maar heerlijke combinatie van romige yoghurt en knapperige muesli.

Locatie

Fika ligt aan de Lange Hezelstraat, een charmante straat vol boetiekjes en winkels. Het is een geweldige plek om te ontspannen na een ochtendwandeling door de stad.

5. De Blonde Pater

De Blonde Pater is een van de bekendste ontbijtplekken in kampen en staat al jaren hoog aangeschreven. Het café biedt een uitgebreid menu met voor ieder wat wils.

Aanbevolen Ontbijtopties

  • Boerenontbijt: Een stevig ontbijt met roerei, spek, worstjes en toast.
  • French Toast: Zoete wentelteefjes met vers fruit en poedersuiker.
  • Croissant met Jam: Een klassieke keuze, perfect voor een snelle hap.

Locatie

De Blonde Pater ligt aan de Hertogstraat en heeft een groot terras waar je bij mooi weer kunt genieten van je ontbijt. Het café is populair, dus het kan handig zijn om vooraf te reserveren.

6. Bagels & Beans

Bagels & Beans is een landelijke keten, maar de vestiging in kampen heeft een unieke sfeer en biedt een breed scala aan ontbijtopties. Het café staat bekend om zijn bagels, maar biedt ook andere heerlijke gerechten.

Aanbevolen Ontbijtopties

  • Bagel met Roomkaas: Een klassieker die nooit teleurstelt.
  • Zalm Bagel: Een bagel belegd met gerookte zalm, roomkaas en kappertjes.
  • Yoghurt Deluxe: Yoghurt met vers fruit, honing en noten.

Locatie

Bagels & Beans ligt aan de van Broeckhuysenstraat, op loopafstand van het centraal station. Het café heeft een ontspannen sfeer en is een perfecte plek voor een rustig ontbijt.

7. Smaakrijk

Smaakrijk is een gezellige ontbijt- en lunchplek in kampen, gespecialiseerd in biologische en lokale producten. Het interieur is licht en uitnodigend, en het personeel is vriendelijk en behulpzaam.

Aanbevolen Ontbijtopties

  • Biologisch Brood: Vers gebakken brood met een selectie van huisgemaakte smeersels.
  • Omelet met Groenten: Een voedzaam ontbijt gemaakt met verse, seizoensgebonden groenten.
  • Havermoutpap: Een warme kom havermout met appel, kaneel en noten.

Locatie

Smaakrijk bevindt zich aan de Grotestraat en is perfect gelegen voor een ontbijt na een ochtendwandeling langs de Waalkade. Het café heeft ook een kleine winkel waar je lokale producten kunt kopen.

Specifieke Tips voor Ontbijten in kampen

Vroege Vogels

Veel van de genoemde cafés openen al vroeg in de ochtend, perfect voor vroege vogels die de dag goed willen beginnen. Check de openingstijden van tevoren om teleurstellingen te voorkomen.

Reserveren

Hoewel niet altijd noodzakelijk, kan het handig zijn om een tafel te reserveren, vooral in het weekend of bij populaire plekken zoals De Blonde Pater en Bairro Alto.

Dieetwensen

De meeste cafés bieden opties voor verschillende dieetwensen, zoals veganistische, glutenvrije of lactosevrije gerechten. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Lokale Specialiteiten

Probeer bij je ontbijt ook eens lokale specialiteiten. kampen heeft veel te bieden op het gebied van streekproducten en ambachtelijke lekkernijen.

Conclusie

Ontbijten in kampen is meer dan alleen een maaltijd; het is een ervaring. Of je nu houdt van een stevig ontbijt met eieren en spek, iets lichts en gezonds zoals een smoothie bowl, of een zoete traktatie zoals vers gebakken croissants, de stad heeft voor ieder wat wils. Met zoveel geweldige plekken om uit te kiezen, variërend van knusse cafés tot trendy restaurants, is er altijd wel een nieuw café of restaurant om te ontdekken. Geniet van de sfeervolle terrasjes in de zomer of zoek de gezelligheid binnen op tijdens de koudere maanden. kampen biedt een unieke ontbijtbeleving voor elke smaak en elk seizoen.

Verken onderwerpen

Ben je benieuwd hoe lokale reclame jouw bedrijf kan laten bloeien?

Laten we samen aan de slag gaan en de mogelijkheden ontdekken om jouw bedrijf lokaal in de schijnwerpers te zetten.

Gerelateerde artikelen