Wat te doen in kampen: Ontdek de Veelzijdigheid van de Oudste Stad

kampen, gelegen aan de oevers van de Waal, is de oudste stad van Nederland en biedt een prachtige mix van geschiedenis, cultuur, natuur en moderne voorzieningen. Of je nu een dagje uit plant, een weekendje weg of langer blijft, er is altijd iets te beleven in deze veelzijdige stad. In deze blogpost nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs de hoogtepunten en verborgen pareltjes van kampen.

Historie en Cultuur

Bezoek het Valkhof Museum

Het Valkhof Museum is een absolute must voor geschiedenisliefhebbers. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie Romeinse archeologische vondsten, middeleeuwse kunst en moderne kunstwerken. Het museum is gelegen op het historische Valkhofpark, waar je ook ruïnes van een oude burcht kunt bewonderen.

Ontdek de Stevenskerk

De Stevenskerk is het symbool van kampen en een bezoek aan deze imposante kerk mag niet ontbreken. Beklim de toren voor een prachtig uitzicht over de stad en leer meer over de rijke geschiedenis van dit 13e-eeuwse bouwwerk.

Wandelen door de Benedenstad

De Benedenstad is het oudste gedeelte van kampen en staat bekend om zijn sfeervolle straatjes en historische panden. Maak een wandeling door dit pittoreske deel van de stad en ontdek unieke winkeltjes, gezellige café’s en restaurants.

Vierdaagsefeesten

Elk jaar in juli staat kampen in het teken van de Vierdaagsefeesten, een van de grootste evenementen van Nederland. Geniet van livemuziek, straattheater, markten en talloze andere activiteiten terwijl wandelaars van over de hele wereld deelnemen aan de Vierdaagse wandeltocht.

Natuur en Recreatie

De Ooijpolder

Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan de Ooijpolder een aanrader. Dit uitgestrekte natuurgebied net buiten de stad is perfect voor wandelingen en fietstochten. Geniet van de rust, het gevarieerde landschap en de rijke flora en fauna.

Kronenburgerpark

Het Kronenburgerpark is een oase van groen in het hart van kampen. Dit park biedt prachtige wandelpaden, vijvers en historische elementen zoals de Kruittoren. Het is de ideale plek voor een ontspannen middag of een picknick met vrienden en familie.

Rivierpark kampen

Het Rivierpark kampen combineert stedelijke ontwikkeling met natuur. Maak een wandeling of fietstocht langs de Waal en geniet van de prachtige uitzichten, moderne architectuur en gezellige terrassen aan het water.

Winkelen en Uitgaan

De Lange Hezelstraat

De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland en een paradijs voor shopliefhebbers. Hier vind je een mix van boetiekjes, speciaalzaken en bekende winkels. Struin door de straat en ontdek unieke mode, antiek en lokale producten.

Grote Markt en Plein ’44

In het centrum van kampen ligt de Grote Markt, omringd door historische gebouwen en levendige terrassen. Dit is de perfecte plek om te genieten van een drankje of een maaltijd terwijl je het bruisende stadsleven in je opneemt. Niet ver daarvandaan bevindt zich Plein ’44, een modern plein met winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Nachtleven in de Molenstraat

De Molenstraat is het epicentrum van het Nijmeegse nachtleven. Hier vind je een scala aan bars, cafés en clubs waar je tot in de late uurtjes kunt dansen en genieten van muziek. Of je nu houdt van live bands, DJ’s of een ontspannen kroeg, de Molenstraat heeft voor ieder wat wils.

Cultuur en Vermaak

De Vereeniging

Concertgebouw De Vereeniging is een iconische locatie voor liefhebbers van klassieke muziek, theater en andere culturele evenementen. Het prachtige art-deco-interieur en de uitstekende akoestiek maken elke voorstelling hier een unieke ervaring.

LUX kampen

LUX kampen is het grootste arthouse filmtheater van Nederland en biedt een gevarieerd programma van films, debatten, theater en muziek. Het is de ideale plek om te genieten van cultuur en kunst in een moderne omgeving.

Honigcomplex

Het Honigcomplex is een voormalig fabrieksgebouw dat is omgetoverd tot een creatieve hotspot. Hier vind je ateliers, galerieën, eet- en drinkgelegenheden en tal van evenementen. Het is een inspirerende plek waar creativiteit en ondernemerschap samenkomen.

Eten en Drinken

Proef lokale specialiteiten

kampen heeft een breed scala aan eetgelegenheden waar je kunt genieten van zowel lokale als internationale gerechten. Probeer zeker eens een Nijmeegs Jupke, een traditioneel gebakje dat je bij verschillende bakkerijen in de stad kunt vinden.

Foodhallen kampen

De Foodhallen kampen bieden een culinaire ervaring waar je kunt genieten van gerechten van over de hele wereld. Het is de perfecte plek om met vrienden en familie te proeven van diverse keukens in een informele setting.

Brouwerij Kraft

Voor bierliefhebbers is een bezoek aan Brouwerij Kraft een must. Deze lokale brouwerij biedt een assortiment aan ambachtelijke bieren die ter plaatse worden gebrouwen. Neem deel aan een rondleiding en proef de verschillende bieren in de sfeervolle proeflokaal.

Conclusie

kampen is een stad die voor iedereen iets te bieden heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur, winkelen of uitgaan, je zult je hier geen moment vervelen. De stad herbergt talloze historische monumenten, zoals de Sint-Stevenskerk en het Valkhof Museum, waar je kunt leren over de rijke geschiedenis van kampen. Bovendien biedt de stad prachtige parken en natuurgebieden, zoals het Kronenburgerpark, waar je kunt genieten van rust en groen. Voor de shopliefhebbers zijn er vele boetiekjes en winkelstraten, en ’s avonds kun je genieten van een bruisend nachtleven met tal van restaurants, bars en clubs. Plan je volgende bezoek aan kampen en ervaar zelf de veelzijdigheid en gastvrijheid van deze prachtige stad.

Verken onderwerpen

Ben je benieuwd hoe lokale reclame jouw bedrijf kan laten bloeien?

Laten we samen aan de slag gaan en de mogelijkheden ontdekken om jouw bedrijf lokaal in de schijnwerpers te zetten.

Gerelateerde artikelen