Ontbijten in Kampen: De ultieme gids

Kampen, een charmant stadje aan de IJssel, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Maar wist je dat het ook een geweldige plek is voor een heerlijk ontbijt? Of je nu op zoek bent naar een traditionele Nederlandse start van de dag of iets avontuurlijkers, Kampen heeft voor ieder wat wils. In deze gids nemen we je mee langs de beste plekken om te ontbijten in Kampen, zodat je je dag goed kunt beginnen.

1. De Stadsherberg

Gelegen in het hart van Kampen, biedt De Stadsherberg een uitgebreid ontbijtmenu dat zowel lokale bewoners als toeristen aanspreekt. Hier kun je genieten van versgebakken broodjes, croissants, en een breed scala aan beleg zoals kaas, vleeswaren en zoetigheid. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan lokale producten, waardoor je de echte smaak van Kampen kunt proeven.

Aanrader: Probeer de boerenomelet met verse kruiden en groentes uit de streek. Een perfecte manier om je dag gezond en voedzaam te beginnen.

2. De Eenhoorn Koffie & Thee

Als koffie jouw ochtendredding is, dan moet je zeker een bezoek brengen aan De Eenhoorn. Dit gezellige café is gespecialiseerd in koffie en thee van hoge kwaliteit en biedt daarnaast ook heerlijke ontbijtopties. Van verse scones tot yoghurt met granola, je vindt hier alles wat je nodig hebt voor een goede start van de dag.

Aanrader: Hun huisgemaakte granola met vers fruit en Griekse yoghurt is een absolute must-try.

3. Café Paatje

Voor degenen die van een stevig ontbijt houden, is Café Paatje de ideale plek. Dit café serveert een uitgebreid Engels ontbijt met alle klassieke componenten: eieren, spek, worstjes, bonen en toast. Daarnaast hebben ze ook diverse gezonde opties voor degenen die het wat lichter willen houden.

Aanrader: Bestel het volledige Engelse ontbijt en combineer het met een kop verse jus d’orange voor een energieboost.

4. De Vier Jaargetijden

Deze gezellig ingerichte brasserie biedt een warme en uitnodigende sfeer waarin je kunt genieten van een ontspannen ontbijt. Het menu varieert van traditionele Nederlandse ontbijtitems zoals pannenkoeken en uitsmijters, tot meer internationale gerechten. De Vier Jaargetijden is ook een uitstekende keuze als je met kinderen reist, dankzij hun kindvriendelijke menu en speelhoek.

Aanrader: De pannenkoeken met stroop en poedersuiker zijn favoriet bij jong en oud.

5. Kookhuis Jantrus

Kookhuis Jantrus is een verborgen juweeltje in Kampen, waar je kunt genieten van een ontbijt dat met liefde en zorg is bereid. Het restaurant legt de nadruk op biologische en seizoensgebonden ingrediënten, en dat proef je terug in elk gerecht. Of je nu kiest voor een simpel roerei of een luxueuze Eggs Benedict, je zult niet teleurgesteld worden.

Aanrader: De Eggs Benedict met zalm en hollandaisesaus zijn om je vingers bij af te likken.

6. Bagels & Beans

Voor een iets modernere twist op het ontbijt, ga je naar Bagels & Beans. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit de plek voor heerlijke bagels in alle soorten en maten. Met een breed scala aan belegopties, van roomkaas en gerookte zalm tot hummus en avocadopuree, is er voor ieder wat wils.

Aanrader: De bagel met roomkaas, gerookte zalm en kappertjes is een klassieker die je niet mag missen.

7. Brasserie ’t Cafeetje van Marja

Tot slot, maar zeker niet minder belangrijk, is Brasserie ’t Cafeetje van Marja. Dit knusse café staat bekend om zijn vriendelijke service en huiselijke sfeer. Het ontbijtmenu is gevarieerd en biedt alles van verse smoothies tot uitgebreide ontbijtplateaus.

Aanrader: Het ontbijtplateau ‘Marja’ met versgebakken brood, diverse kazen, vleeswaren, jam en een gekookt eitje is een uitstekend begin van de dag.

Tips voor een perfect ontbijt in Kampen

  • Plan vooruit: Sommige populaire ontbijtplaatsen kunnen druk zijn, vooral in het weekend. Een reservering maken kan teleurstellingen voorkomen.
  • Lokale specialiteiten: Probeer altijd iets lokaals. Veel cafés en restaurants in Kampen maken gebruik van regionale producten.
  • Gezelligheid: Neem de tijd om van je ontbijt te genieten. Kampen heeft zoveel mooie plekjes waar je rustig kunt zitten en de sfeer kunt opsnuiven.

Of je nu een vroege vogel bent of liever uitslaapt, ontbijten in Kampen is een ervaring op zich. Met een breed scala aan opties, van traditionele Nederlandse ontbijtjes tot meer internationale smaken, is er altijd wel iets dat je zal bevallen. Dus de volgende keer dat je in Kampen bent, begin je dag goed met een heerlijk ontbijt bij een van deze fantastische plekken.

Verken onderwerpen

Ben je benieuwd hoe lokale reclame jouw bedrijf kan laten bloeien?

Laten we samen aan de slag gaan en de mogelijkheden ontdekken om jouw bedrijf lokaal in de schijnwerpers te zetten.

Gerelateerde artikelen

Buffet restaurant in Kampen
Blog

Buffet restaurant in Kampen: De ultieme gids

Kampen, een prachtig stadje aan de IJssel, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en schitterende architectuur. Maar wist je dat het ook een geweldige plek