Evenementen in Kampen: Een seizoen vol activiteiten en plezier

Kampen, een stad rijk aan historie en cultuur, biedt het hele jaar door een breed scala aan evenementen die zowel inwoners als bezoekers trekken. Van festivals en markten tot sportieve activiteiten en culturele voorstellingen, er is altijd wel iets te beleven. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de hoogtepunten op de evenementenkalender van Kampen en geven we je tips om het meeste uit je bezoek te halen.

Voorjaar: Bloeiende Festiviteiten

Sail Kampen

Een van de meest iconische evenementen van Kampen is Sail Kampen, dat om de vier jaar plaatsvindt tijdens het paasweekend. Dit maritieme spektakel trekt tall ships, historische schepen en duizenden bezoekers naar de IJssel. Bezoek de indrukwekkende vloot, geniet van muziekoptredens en proef lokale delicatessen op de kade. Het is een feest voor jong en oud!

Kamper Stripspektakel

Stripliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het Kamper Stripspektakel in mei. Dit evenement brengt striptekenaars, uitgevers en fans samen voor een dag vol workshops, signeersessies en natuurlijk stripboeken. De gezellige sfeer en de mogelijkheid om je favoriete tekenaars te ontmoeten maken dit een must-visit.

Zomer: Zonovergoten Vieringen

Kampereilanddagen

In de zomermaanden komen de Kampereilanddagen tot leven. Dit evenement, dat plaatsvindt op het prachtige Kampereiland, biedt een mix van muziek, theater, en ambachtelijke markten. Geniet van live optredens, proef streekproducten en ontdek de rijke geschiedenis van het eiland. Het adembenemende landschap zorgt voor een perfecte zomerse dag uit.

Kamper Ui(t)dagen

Elke donderdag in juli en augustus staat Kampen in het teken van de Kamper Ui(t)dagen. Deze marktdagen zijn een ware traditie, met kraampjes gevuld met unieke koopwaar, straattheater, muziek en dans. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren en tegelijkertijd een gezellig dagje uit te hebben.

Herfst: Culturele Ontdekkingen

Open Monumentendag

In september opent Kampen haar deuren tijdens de Open Monumentendag. Historische gebouwen, kerken en musea stellen hun deuren open voor publiek. Maak een wandeling door de stad en ontdek de verborgen parels die normaal niet toegankelijk zijn. Dit evenement is een unieke kans om meer te leren over de rijke geschiedenis van Kampen.

Kunst in de Etalage

Oktober is de maand van Kunst in de Etalage, waarbij lokale kunstenaars hun werk tentoonstellen in de etalages van winkels door de hele stad. Loop door de straten van Kampen en bewonder de diversiteit aan kunstwerken, variërend van schilderijen en sculpturen tot fotografie en installaties. Een culturele wandeling die je niet wilt missen.

Winter: Warme Gezelligheid

Kerst in Oud Kampen

Kerst in Oud Kampen is een magisch evenement dat plaatsvindt in december. De binnenstad wordt omgetoverd tot een kerstwonderland met sfeervolle verlichting, kerstmarkten en optredens. Wandel door de met lichtjes versierde straatjes, geniet van glühwein en warme chocolademelk, en laat je betoveren door de kerstsfeer.

Nieuwjaarsduik

De dapperen onder ons kunnen het nieuwe jaar beginnen met een frisse duik in de IJssel tijdens de Nieuwjaarsduik. Dit jaarlijks terugkerende evenement trekt honderden deelnemers en toeschouwers. Het is een verkwikkende manier om het jaar te beginnen en een geweldige gelegenheid om samen te komen met de gemeenschap.

Tips voor een bezoek aan evenementen in Kampen

  • Plan Vooruit: Controleer de datum en tijd van het evenement en plan je bezoek van tevoren. Sommige evenementen trekken veel bezoekers, dus het kan handig zijn om vervoer en accommodatie ruim op tijd te regelen.
  • Wees Op Tijd: Populaire evenementen kunnen druk zijn. Kom op tijd om een goede parkeerplaats te vinden en optimaal te genieten van alles wat er te zien en te doen is.
  • Comfortabele Kleding: Afhankelijk van het evenement en het seizoen, zorg ervoor dat je geschikte kleding draagt. Lagen kunnen handig zijn voor wisselende weersomstandigheden.
  • Lokale Specialiteiten: Probeer lokale gerechten en dranken bij de eetkraampjes en stands. Het is een geweldige manier om de smaken van Kampen te ontdekken.
  • Fototoestel Gereed: Kampen is visueel adembenemend, vooral tijdens evenementen. Neem je camera mee om de speciale momenten vast te leggen.

Kampen biedt het hele jaar door een veelzijdig aanbod aan evenementen die de stad tot leven brengen. Of je nu houdt van cultuur, muziek, geschiedenis of gewoon een leuk dagje uit, er is altijd wel iets te beleven. Dus markeer deze evenementen in je agenda en ervaar zelf waarom Kampen zo’n levendige en gastvrije stad is.

Verken onderwerpen

Ben je benieuwd hoe lokale reclame jouw bedrijf kan laten bloeien?

Laten we samen aan de slag gaan en de mogelijkheden ontdekken om jouw bedrijf lokaal in de schijnwerpers te zetten.

Gerelateerde artikelen